Предимства и недостатъци на автоматичната скоростна кутия

Когато смятате, че машините с автоматична промяна, се смята, че най-вече на големите американски автомобили, ревящ през дългите магистрали. Не всеки знае, че в действителност първата автоматична трансмисия в историята е патентован през Италия, дори и през 1931 г.!
Вярно е, че автоматичната скоростна кутия е разпространила главно в САЩ, а в Европа и Италия остава стандартната механична трансмисия. Този обичай обаче е бавно при липса се дължи на нарастващото навлизане на пазара, дори и в Европа, колата с автоматична скоростна кутия. Какво са предимствата и недостатъците са там по подобен избор?

Принципът на автоматичната скоростна кутия е да се замени на съединителя с преобразувател на въртящия момент, каза устройство, поставена между скоростната кутия и двигателя. По този начин, на педала на съединителя е напълно елиминирано: това може да се счита за предимство, особено за тези, които търсят простота и комфорт. Също сигурността се влияе положително:
Шофьорът на колата, а не да се налага да поставите и downshifting време, винаги може да държи и двете си ръце на волана. Що се отнася до комфорта, ситуацията по-класически, в която автоматичната скоростна кутия изглежда полезно нещо от потребителя, който е на шествието в колона в движение, където обикновено има да жонглира между спирачката, съединителя и педала на газта, за да преминете на няколко метра всеки път ,